Tarieven

Adviesgesprek

Het eerste adviesgesprek kost EUR 50,00. We maken een afspraak op kantoor om aan de hand van uw stukken te analyseren wat de juridische mogelijkheden zijn. Een afspraak in de avonduren is geen enkel probleem.

Mocht juridische bijstand noodzakelijk zijn en komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand dan worden de kosten van het adviesgesprek in mindering gebracht op de eigen bijdrage.

Uw werkgever vergoedt de kosten

Met enige regelmaat beoordelen en onderhandelen wij over een vaststellingsovereenkomst. Veelal is de werkgever bereid om in deze vaststellingsovereenkomst een vergoeding op te nemen voor de advocaatkosten. In dat geval worden de advocaatkosten gedekt en kost u het helemaal niets.

Rechtsbijstandverzekering

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft kunt u in het geval van een procedure uw eigen advocaat inschakelen. In dat geval hoeft u geen genoegen te nemen met een door uw verzekeraar aangewezen jurist of advocaat.

Uurtarief

Het standaard kantoor uurtarief is EUR 225,00 exclusief BTW. Er wordt geregeld een vaste tariefafspraak gemaakt.

Geen kantoorkosten

Op facturen van veel advocatenkantoren worden zogenoemde ‘kantoorkosten’ vermeld: Een toeslag voor secretariële werkzaamheden, voor dossier- en archiefbeheer, voor verbruikt drukwerk en voor andere soortgelijke kosten. Deze toeslag wordt door die kantoren doorgaans vastgesteld op 6% tot 8% van het aan de betreffende cliënt in rekening gebrachte uurtarief.

Bij Heikens Advocatenkantoor worden geen kantoorkosten in rekening gebracht. De betreffende kostenposten zijn gewoon in ons uurtarief verwerkt.

Gefinancierde rechtsbijstand

Heikens Advocatenkantoor is van mening dat rechtsbijstand voor een ieder toegankelijk dient te zijn. Voor alle cliënten met een ‘smalle beurs’ wordt een ‘toevoeging’ aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand zodat u niet de reguliere advocaatkosten hoeft te betalen, maar enkel een eigen bijdrage vanaf EUR 165,00 per zaak.

Klik hier voor een overzicht van de eigen bijdrage voor het jaar 2024.

Op kantoor kunt u met pin of creditcard betalen.

Betalingswijzen