Raak ik mijn baan kwijt tijdens de corona crisis?

Er is al veel aandacht besteed in de media aan de vergoedingen die een werkgever kan aanvragen. Alleen wat betekent dat voor mij als werknemer?

UWV-procedure

Als het economisch slecht gaat met een onderneming kan het bedrijf bij het UWV een procedure starten met als doel toestemming te verkrijgen voor het beëindigen van arbeidscontracten. Gelukkig kan je als werknemer bijna altijd een WW-uitkering krijgen.

NOW-regeling

De werkgever mag nu een vergoeding voor personeelskosten aanvragen bij het UWV op basis van zijn omzetverlies. Bijvoorbeeld, als het zo is dat de werkgever altijd 100.000 euro per maand omzet en nu nog maar de helft, dan krijgt de werkgever een tegemoetkoming in de personeelskosten van 45% van de loonkosten.

De afspraak is wel dat de werkgever geen UWV-procedure mag starten wegens economische redenen. Kortom, als werknemer behoudt je dus je baan!

De afspraak is gemaakt dat de aanvraag voor de werkgever ziet op de periode maart, april en mei 2020. Blijkt dat de omzet nog niet is wat het zou moeten wezen, dan mag er voor de maanden juni, juli en augustus 2020 ook nog gebruik worden gemaakt van de NOW-regeling.

Mocht de werkgever toch besluiten de arbeidsovereenkomst te willen beëindigen wat dan?

De werkgever kan bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst opstellen waarbij er een einde zal komen aan de arbeidsovereenkomst. Uitgangspunt is dat u in dit geval in aanmerking kunt komen voor een WW-uitkering. Wij raden het altijd aan een dergelijke vaststellingsovereenkomst te laten opstellen en/of controleren door een arbeidsrecht advocaat. Marcel Heikens is gespecialiseerd in arbeidsrecht en staat jaarlijks tientallen cliënten bij met een vaststellingsovereenkomst.

Veelal zijn de onderhandelingen kosteloos aangezien het gebruikelijk is dat de werkgever een vergoeding verstrekt die de kosten dekken voor de controle en eventuele onderhandeling.  

Wat kan Heikens Advocatenkantoor voor u betekenen?

Het team van Heikens Advocatenkantoor staat zowel werknemer als werkgever bij met gedegen advies, en als het moet in de rechtszaal. Uitgangspunt is dat we eerst proberen buiten de rechter om een oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het opmaken van een vaststellingsovereenkomst of het bijstaan in de UWV procedure. Neem gerust contact op met Marcel Heikens advocaat in het arbeidsrecht in Amsterdam op telefoonnummer +31 20 421 05 00